عدد المساهمات : 17 تقييمك : 55425 تاريخ التسجيل : 25/09/2009 العمر : 37
موضوع: طريقة عمل سلطة البابا غنوج الأحد 27 سبتمبر 2009 - 0:44
طريقة عمل سلطة بابا غنوج
الكمية تكفي: 5 أشخاص وقت التحضير: 15 دقيقة وقت الطهي: 10 دقائق المقادير: 1.ثمرتان من الباذنجان 2.كوب زبادى 3.نص ثمرة ثوم 4.زيت ذرة 5.ملح/فلفل اسود/ليمون التحضير: يغسل الباذنجان الطبخ: يوضع الباذنجان على النار للشوى . بعد التاكد من تمام نضج الباذنجان يقشر . يوضع الباذنجان المفشر مع كوب الزبادى والثوم المقشر والملح والفلفل الاسود والزيت وعصير اليمون ويخلط جيدا ليصبح اقرب ما يكون للقوام الكريمى (ناعم). ملاحظات: يجد تخريم الباذنجان قبل الشواء بالشوكة. سلطة البابا غنوج دة ميزيتها خفيفة جدا وطعمها جديد. يمكن تجميل السلطة بالحمص السلوق ***اهم حاجة بقى يا جماعة عايزة اعرف اية هى سلطة البابا غنوج الاصلية فى مصر عشان انا وفتكات كنا بتناقش السلطة بتاعتى ولا بتعتها هى الاصلى . ياريت كل واحدة من سيدات فتكات تقول رايها بس بعد متجرب الاتنين بالهنا والشفا